ms teams logo

Wat is Microsoft Teams?

team screen 1

Wat is Microsoft Teams

Microsoft Teams is een digitale hub die gesprekken, inhoud en applicaties op 1 plek samenbrengt. Creëer verschillende kanalen en maak verbinding met andere bedrijven om via Microsoft teams te communiceren. Met behulp van teams kan je op afstand werken zonder door te hebben dat de mensen op een andere locatie zitten. in 1 zin verwoord: De nieuwe manier van samenwerken vanuit 1 venster. Wens je meer informatie over Microsoft teams en je wil dit uitrollen bedrijf? Contacteer ons voor een afspraak.

Beschikbare clients

Teams kan geïnstalleerd worden op de meeste besturingsystemen waaronder: Microsoft Windows (32 bit & 64 bit), Mac OS x, IOS en Android. Voor Linux bestaat er een native cliënt. Deze applicatie wordt niet door Microsoft ondersteund. meer informatie: https://snapcraft.io/teams-for-linux

Het aanmaken van Teams groepen

teams groepen Je kan de Microsoft teams kanalen op verschillende manieren aanmaken. ofwel maakt u ze aan via Powershell. Ofwel maakt u ze aan via de Microsoft teams Cliënt. Via de Client kunt u een teams aanmaken  en er een toegangscode voorzien. Op die manier kan je de code delen met je collega’s die toegang nodig hebben om te kunnen samenwerken.

Opslag

Net als bij Office 365 Groups wordt er telkens een SharePoint site collectie aangemaakt. Elk kanaal krijgt in deze Site Collectie een subonderdeel. De Site Collection zelf wordt in dezelfde SharePoint regio opgeslagen als de tenant, in dit geval dus ergens in een Europees datacenter.

Licentiemodel

tams licenties Microsoft Teams is actief in de bovenstaande licenties. Teams kan ook gratis gebruikt worden, maar er zijn limitaties. Meer info om Microsoft teams gratis te gebruiken  Klik hier

Communiceren binnen Microsoft Teams.

Binnen Microsoft Teams bestaat de mogelijkheid om zoals in Skype te communiceren binnen uw contactpersonenlijst. Bestanden delen per contact krijg je een bestandbibliotheek. Je kan bestanden importeren rechtstreeks vanop uw OneDrive ofwel bestanden opladen vanaf uw computer.

Microsoft Teams telefonische opoepen maken

teams oproepen Als je over een E5 licentie beschikt kan je uw telefoonoproepen behandelen in Microsoft Teams. Als je over een bestaande telefooncentrale beschikt kan dit in orde gebracht worden via Call to teams. Call to teams is een Microsoft Powerapp applicatie die kan gebruikt worden om uw bestaande telefooncentrale in verbinding te maken met Microsoft Teams. Vandaag bestaat de mogelijkheid om een Sip trunk account te koppelen aan Call2teams. Meer info over call to teams: https://www.call2teams.com/

Team opdeling, Publieke kanalen & privé kanalen

teamskanalen Er bestaan 2 soorten teams kanalen: Deze kanalen kan je per team opdelen zoals in het bovenstaande voorbeeld. Op die manier kan je het bedrijf opdelen in verschillende kanalen , een kanaal maken voor alle collega’s en mensen toelagen in bepaalde team kanalen. Een team kan 1 department zijn. Het is aan jou om de opdeling voor te stellen. Publiek: Een publiek kanaal kan iedereen binnen de organisatie automatisch worden toegevoegd. Privé:   In de Privé kanaal kunnen een aantal mensen naar keuze worden toegevoegd. De mogelijkheid bestaat er om via een uitnodiging mensen toe te voegen. De gebruikers kunnen ook toegang aanvragen.

Verschillende type berichten

Voorbeeld anouncment bericht (mededeling binnen een teams kanaal)
teams anouncment Hierboven zie je een voorbeeld van een mededeling. Die mededeling kan verstuurd worden door een moderator van het team. De moderator kan je extra rechten geven om te zorgen dat er iemand de orde op zaken bewaard.
Standaard bericht
standaard bericht ms teams Hierboven zie je een voorbeeld van een standaard bericht binnen Microsoft teams. Deze type berichten kan je persoonlijk versturen (1op 1 bericht) ofwel in een teamskanaal posten.

Hoe maak ik een bericht aan in MS Teams

new message ms teams Als je een nieuw bericht wil aanmaken in teams heb je de keuze om uw berichttype aan te passen. De rechten wie kan reageren kan je hier ook aanpassen. Als je afbeeldingen op je klembort staan hebt, kan je ze gewoon plakken (CTR + V) in de editor van het bericht.

Beheer uw bestanden binnen Teams

manage files teams Binnen Teams bestaat de mogelijkeid om je bestanden vanuit het recente menu te beheren. Op die manier hoeft u bijna nooit meer te zoeken waar de bestanden effectief staan. De bestanden kunnen eventueel op uw onedrive staan. Maar de mogelijkheid bestaat er om ook een Drobox, Box of Google drive te koppelen aan een team kanaal, zodoende kan je alle vereiste bestanden delen met je collega’s.

Tips & tricks

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *